Kreatív lakás, igényes konyha, tiszta fürdőszoba

Blog

2010.01.05 14:29

A ház körül: Kertépítés, kaputechnika, kovácsoltvas kerítés

Otthonunk belsejének kialakítása nagyban meghatározza hangulatunkat, befolyásolja jó vagy rossz kedvünket, és vendégeink előtt sem mindegy, milyen a "látvány", milyen ízlést tükröz a nappali. Azonban a ház körüli környezet megfelelő kialakításával hajlamosak vagyunk kevésbé törődni, pedig legalább olyan lényeges a kert és az azt övező kerítés, vagy akár a bejárat stílusa és ápoltsága, valamint megbízhatósága, mint a házfalakon belüli részeké.

Ma már számtalan magas szintű kaputechnika megoldás közül választhatunk, legyen szó akár a főbejáratról, akár az autóbehajtóról, garázsajtóról. A kezdetben cégek számára kifejlesztett beléptetőrendszerek (kártyás, pinkódos stb.) mellett napjainkban számtalan, magánlakásokhoz kifejlesztett lehetőség kínálkozik, a kaputechnika fejlődése a számítástechnikai és egyéb elektronikus fejlődésnek köszönhetően rohamléptekkel halad előre.

A modern kaputechnika segítségével kezelhetjük távirányítóval az autóbehajtót, vagy nyithatja automata érzékelő a garázsajtónkat, de a legújabb kaputechnika eszközök révén a lakásajtónál sem kell kulcsokkal bajlódni, elég az ujjunkat az ujjlenyomat leolvasóra nyomni, vagy belebámulni a retinaazonosítóba a belépéshez... Modern, gyors, hatékony és kényelmes.

A kapuhoz általában fal vagy kerítés csatlakozik, utóbbiból szintén megannyi típus létezik mind anyagát (fa, fém, műanyag), mind stílusát tekintve. A kovácsoltvas kerítés napjainkban a reneszánszát éli, egyre többen választják ezt a nemes, elegáns és rendkívül masszív megoldást, amely egyszerre lát el védelmi és dekoratív feladatot. A kovácsoltvas kerítések, korlátok mellett gyakran a kerti és beltéri bútorok, valamint különféle használati és dísztárgyak is készülhetnek kovácsoltvasból, pompásan kiegészítve ezzel lakóhelyünk külső és belső stílusát.

Amennyiben nem csupán három négyzetméternyi kerttel rendelkezünk, érdemes elgondolkodni a kertépítés lehetőségein. Egy szakszerűen megtervezett és kialakított élő környezet csodálatos hangulatot áraszt - a szakértő kezekre bízott kertépítés elképesztő mértékben képes megváltoztatni kedélyállapotunkat. Na meg a szomszédét is, aki sárgulhat az irigységtől :)

Egy meglévő, elvadult vagy kiöregedett kertet mindig nehezebb rendbe szedni, mint egy üres, "szűz" területet, hiszen itt bejátszanak olyan munkálatok a kertépítésbe, mint pl. a fakivágás, gallyazás, földmunkák, rágcsálóirtás, rovarirtás stb.

Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a kertépítés maga egyszeri alkalom, a beültetett növényeket - virágokat, fákat, cserjéket, örökzöldeket stb. - rendszeresen gondozni kell ahhoz, hogy megőrizzük szép és rendezett kertünk látványát. Az öntözés, a lehullott lomb eltakarítása, a gazolás, metszés, gallyazás és egyéb kerti munkák mind-mind elvégzésre várnak, ezért ha mi magunk nem értünk hozzá, a kertépítéssel megbízott cég pedig nem vállal ilyen ápolási-karbantartási feladatokat, érdemes keresni egy erre szakosodott céget vagy kertészt. A gallyazás - amennyiben villanyvezetékek közelébe lógnak az ágak - biztonsági szempontokból is fontos.

Összegezve fentieket, a szép otthonhoz hozzátartozik a szép és rendezett környezet is, erre mindig gondoljunk!

2009.08.14 16:09

Kreatív lakás blog

Blogunkban igyekszünk friss információkat, ötleteket és forrásokat mutatni minden érdeklődő számára. A blog követése természetesen RSS csatornán is lehetséges.

© 2009 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode